zondag 3 juni 2012

2 juni 2012

Geboren!!!


Vandaag zijn de kittens geboren!

Nummer één kwam om kwart voor tien ’s ochtends, het is een zwartzilver kitten van 106 gram. Dit kitten werd al snel Leroy gedoopt vanwege zijn enthousiaste bestormingen en beklimmingen van Gidget zonder echt te weten waarnaar hij op zoek was. Hij sabbelde aan haar tenen, een haar haren, maar daar kwam geen melk uit.

Nummer twee kwam om 10.40 uur, een sorrelzilver kitten van 115 gram. Dit kitten werd meteen Mini-Jack genoemd, vernoemd naar papa Jack.

Nummer drie volgde even na elf uur, weer een sorrelzilver kitten, 104 gram.

Om kwart voor twaalf volgde nog een vierde kitten. Een heel kleintje, met een mooi kopje. Gidget zag kennelijk meteen dat het niet goed was en keek er niet meer naar om. Het heeft nog heel even geleefd, maar had geen kans groter bij ons te worden.


 Ik denk dat het alledrie katers zijn, maar helemaal zeker weten doe ik het niet. Gidget is er in ieder geval helemaal gelukkig mee. Ze is alleen wat onrustig, omdat Leroy onrustig is.

De melkproductie lijkt nog niet echt op gang te komen. Er is maar één tepel waar wel wat uit lijkt te komen, en die heeft Mini-Jack opgeëist. Die is dus al lekker aangekomen, maar die andere twee zijn een beetje afgevallen. Dat gaat een lange nacht worden met bijvoeren.

3 opmerkingen:

 1. Hartelijk gefeliciteerd met jullie nestje en ik denk dat ik mezelf ook kan feliciteren want op de foto's van Leroy meen ik te zien dat hij een zij is... Misschien kunnen we wel een leuke vrouwelijke variant van de naam Leroy maken?

  Groetjes,

  Suzan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, echt waar? Wij vonden het echt een mannenactie ;)

   Verwijderen
 2. Hoi Karin en Bart,

  Zeker weten is natuurlijk wat anders maar vooral de foto van Leroy is duidelijk. Ik heb ooit op een vage foto en zonder leesbril Shabanou en haar zus als katertjes geaccepteerd.
  Zet de gewichten er even bij. Meestal is de eerstgeborene de grootste (lekker handig van moedertje natuur) en dan is het meestal een kater. Maar een groot poesje kan ook en is wel zo ideaal om mee verder te gaan voor het ras.

  Stukjes hier plaatsen gaan via Windows Live ID en ik ga hem zo dadelijk opslaan voor voorkomende gevallen. Bij deze blog bleek hij nog te zijn opgeslagen. Mijn aantekeningen hierover zijn te onduidelijk.
  Groetjes,

  Suzan

  BeantwoordenVerwijderen